Αισθητική Μεσοθεραπεία (ενυδάτωση-δυσχρωμίες-ρυτίδες)Η αισθητική Μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία micro – needling, κατά την οποία πολλαπλές ακίδες διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με τη λειτουργία αυτόματης δόνησης. Καθώς η κεφαλή κινείται πάνω στην επιφάνεια του προσώπου, δημιουργούν μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα και διεγείρεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Τα προϊόντα θεραπείας διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και τροφοδοτούν τα κύτταρα του χόριου και της βασικής στιβάδας του δέρματος. Οι μικρο-οπές συγκρατούν έως και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εργάζονται στην επιδερμίδα. Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών διεγείρει τη διαδικασία αναδόμησης του δέρματος.

Η προηγμένη τεχνολογία micro – needling προωθεί την επούλωση χωρίς τη δημιουργία ουλών και την απόθεση φυσικού πλέγματος κολλαγόνου, χωρίς όμως παρενέργειες και μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Επιπλέον είναι αποτελεσματικότερη από τις περισσότερες εφαρμογές δερμοαπόξεσης και των χημικών peeling. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρολά needling (rollers), προκαλεί ηπιότερο τραύμα και πολύ μικρή επιδερμική φθορά, λιγότερο πόνο και δυσανεξία. Επιπλέον είναι τόσο εξελιγμένη ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή επάνω στη μύτη.

Είναι κατάλληλο για την ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, επιπλέον συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους και βοηθά στη λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Ενδεικτικά η συχνότητα των συνεδριών είναι: Για την ανάπλαση του δέρματος 4-6 θεραπείες ανά 4 βδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία και το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα για τους επόμενους 6-12 μήνες από τη θεραπεία και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τοπική θεραπεία.